Tidigare vinnare

”Med inspiration hämtad ur musikalisk mångfald och en ömsint penna som väl avvägt blandar nåd och sanning, skapar Jonas Engström texter och melodier som tillsammans utgör en hoppets fyrbåk.”

 

Foto: Samuel Björk

”En dynamisk blandning av teknisk skicklighet och lekfull precision. Texterna är oblyga och relevanta. Tillsammans kommunicerar de tro, liv och hopp.”

 

Foto: Gabriella Mellergårdh

”Med flyhänt låtskrivande och finstämda framföranden visar Hanna & Alexandra att countrygenren kan ta lyssnaren ända in i musikens himmelrike.”

 

Foto: Gabriella Mellergårdh

”Hennes röst är en unik kombination av skörhet och styrka. Hennes sånger ger trons fladdrande låga nytt syre och frusna själar välbehövlig värme.”

 

”Tonen. Hjärtat. Fokuset. På en rad olika sätt befäster Ellen och John Vingren sin förmåga att skapa lovsång på svenska som har förmågan att samla människor i tillbedjan, oavsett ålder eller bakgrund.”

 

”För en låtskrivarbegåvning som med originalitet, enkelhet och andlig värme sätter såväl ord som ton på ett brett uttryck av känslor.”

 

www.malenafurehill.se      Foto: Leif Cederfjord

”En genreöverskridande musikskapare som öppnar famnen och skärper sinnena hos såväl publik som medmusikanter. Hela tiden genomsyrad av stor kärlek till sina kristna rötter.”

 

www.tobiashedlund.se

”En briljant låtskrivare som vågat gå sin egen väg. Terese Fredenwall har klangen i rösten, skärpan i texterna och dessutom ett engagemang som sätter handling bakom de ord som hon sjunger.”

 

www.teresefredenwall.com

”Med en ödmjuk attityd och osviklig skicklighet fångar denna musikaliska begåvning lyssnares öron såväl innanför som utanför kyrkans väggar. Med sitt tonspråk bevisar Carl Johan musikens förmåga att vara ett ljus i mörkret.”

 

”Med ett brett anslag av olika musikstilar mejslar Anna ut bärande melodier. Hennes texter berör med ett starkt fokus på Guds kärlek förmedlad genom oss människor. En mångsidig, passionerad och kallelsemedveten musikskapare.”

 

www.awgospel.com

”Klang och renhet, glädje och fantasi, teknisk och konstnärlig briljans i skönaste musikaliska förening. Tillsammans bär dessa gåvor rik frukt i form av egna sånger som förmedlar hopp och tro till sin samtid.”

 

www.dynamicvocal.com

”Djupt rotad i svensk musiktradition visar Maria Gustin Bergström att hon besitter det som i alla tider varit erkända psalmförfattares signum – förmågan att med helighet som fokus, trovärdigt förmedla människors glädje, förtröstan och längtan efter Gud.”

 

www.mariagustinbergstrom.se

”Som musiker personifierar Michael Johnson begreppet hållbar utveckling, ständigt ett snäpp vassare för var gång han levererar. Dessutom har han antagit en textförfattares svåraste utmaning, att skriva trovärdigt om tro och göra det på svenska. Michael gör det med imponerande resultat.”

 

www.michaeljohnson.se

”Gediget hantverk med briljanta melodier och frimodiga texter.”

 

www.evelinagard.se

”Med en djup inlevelse och med stor musikalisk skärpa tolkas musik i olika genrer. Musikens innersta kraft blir tydliggjord och levande på ett sätt som inte lämnar någon lyssnare oberörd.”

 

www.myspace.com/joelberggren

”För ett musikskapande som med både känsla och teknisk briljans för samman traditionella och moderna toner och för ett musikaliskt tilltal som träffar där det känns som allra mest – i hjärtat.”

 

www.eriktilling.com

”En målmedveten satsning och en stor begåvning. En röst med både nerv och bärighet. Vi vill med detta stipendium ge en uppmuntran till framtida satsning.”

 

www.bellemusic.nu

”Barnmusiken är minst lika viktig som all annan musik. Sofia & Hanna Corneskog får stipendiet för att de lyfter fram barnmusiken i kyrkan. De gör ett försök att skapa musik som är ’ösig och ny’ men med texter som från ett barns nivå kan beskriva känslor och tankar utifrån en kristen tro.”

 

”Jon är djärv i sitt skapande. Texterna är vardagsnära och kommunicerande. Melodierna är varierade och medryckande. Dessutom är han ambitiös.”

 

”En nyskapare inom kristen musik med ett tonspråk helt i tiden. Hans sätt att framföra sin musik är övertygande och av högsta kvalitet.”

 

www.samuelljungblahd.com

”Ett skönt språk, poetiskt och med innerlighet - utan klyschor. Hon vågar pröva sig fram med ett modernt tonspråk. Texter och musik känns som en helhet.”

 

www.awgospel.com

Bokning & info:  Telefon 0708-250683 eller mail info@utbult.se

  • White Spotify Icon
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon

© 2020 Roland Utbult. All rights reserved.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now