top of page

Tidigare vinnare

Stip_2023.jpg
2023: Samuel Lundell

”För en modern pop/r&b som verkligen sticker ut i samtidsbruset – en tilltalande musikalisk mix av ursnygga melodier och sanningsbärande texter om identitet och om vägen med Gud.”

stipendiat_2022-340x225.jpg
2022: Isak & Hedvig Rizell

”För ett musikskapande som bubblar av kreativitet utan att sitta fast i en specifik genre. Med ett språk i tiden – toner såväl som ord – förmedlar de ett budskap om tro som känns både äkta och relevant.”

stipendiat_2021-340x225.jpg
2021: Martina Möllås

”För en ton och ett tilltal som formulerar längtan, hopp och livsglädje så att både tvivlare och redan troende inkluderas.”

stipendiat_2020-340x225.jpg
2020: Hope - Therése & Joakim Sandström

”Ett tilltal i tiden som lyckas med konststycket att både skapa ett fantasirikt musikaliskt uttryck och beröra med ett hoppfullt budskap. En internationellt doftande popproduktion med starka melodier som sitt signum.”

 

Foto: Jacob Zetterman

Roland Utbult tillsammans med Jonas Engström – 2019 års utbultstipendiat.
2019: Jonas Engström

”Med inspiration hämtad ur musikalisk mångfald och en ömsint penna som väl avvägt blandar nåd och sanning, skapar Jonas Engström texter och melodier som tillsammans utgör en hoppets fyrbåk.”

 

Foto: Samuel Björk

Roland Utbult tillsammans med rockgruppen Benesser – 2018 års utbultstipendiater.
2018: Benesser

”En dynamisk blandning av teknisk skicklighet och lekfull precision. Texterna är oblyga och relevanta. Tillsammans kommunicerar de tro, liv och hopp.”

 

Foto: Gabriella Mellergårdh

Roland Utbult tillsammans med Hanna Bertilsson och Alexandra Ougleva – 2017 års utbultstipendiater.
2017: Hanna Bertilsson & Alexandra Ougleva

”Med flyhänt låtskrivande och finstämda framföranden visar Hanna & Alexandra att countrygenren kan ta lyssnaren ända in i musikens himmelrike.”

 

Foto: Gabriella Mellergårdh

Roland Utbult tillsammans med Agnes Grahn – 2016 års utbultstipendiat.
2016: Agnes Grahn

”Hennes röst är en unik kombination av skörhet och styrka. Hennes sånger ger trons fladdrande låga nytt syre och frusna själar välbehövlig värme.”

 

Roland Utbult tillsammans med Ellen och John Vingren – 2015 års utbultstipendiater.
2015: Ellen & John Vingren

”Tonen. Hjärtat. Fokuset. På en rad olika sätt befäster Ellen och John Vingren sin förmåga att skapa lovsång på svenska som har förmågan att samla människor i tillbedjan, oavsett ålder eller bakgrund.”

 

Roland Utbult tillsammans med Malena Furehill – 2014 års utbultstipendiat.
2014: Malena Furehill

”För en låtskrivarbegåvning som med originalitet, enkelhet och andlig värme sätter såväl ord som ton på ett brett uttryck av känslor.”

 

www.malenafurehill.se      Foto: Leif Cederfjord

Roland Utbult tillsammans med Tobias Hedlund – 2013 års utbultstipendiat.
2013: Tobias Hedlund

”En genreöverskridande musikskapare som öppnar famnen och skärper sinnena hos såväl publik som medmusikanter. Hela tiden genomsyrad av stor kärlek till sina kristna rötter.”

 

www.tobiashedlund.se

Roland Utbult tillsammans med Terese Fredenwall – 2012 års utbultstipendiat.
2012: Terese Fredenwall

”En briljant låtskrivare som vågat gå sin egen väg. Terese Fredenwall har klangen i rösten, skärpan i texterna och dessutom ett engagemang som sätter handling bakom de ord som hon sjunger.”

 

www.teresefredenwall.com

Roland Utbult tillsammans med Carl Johan Grimark – 2011 års utbultstipendiat.
2011: Carl Johan Grimark

”Med en ödmjuk attityd och osviklig skicklighet fångar denna musikaliska begåvning lyssnares öron såväl innanför som utanför kyrkans väggar. Med sitt tonspråk bevisar Carl Johan musikens förmåga att vara ett ljus i mörkret.”

 

Roland Utbult tillsammans med Anna Weister Andersson – 2010 års utbultstipendiat.
2010: Anna Weister Andersson

”Med ett brett anslag av olika musikstilar mejslar Anna ut bärande melodier. Hennes texter berör med ett starkt fokus på Guds kärlek förmedlad genom oss människor. En mångsidig, passionerad och kallelsemedveten musikskapare.”

 

www.awgospel.com

Vokalgruppen Dynamic – 2009 års utbultstipendiater.
2009: Dynamic

”Klang och renhet, glädje och fantasi, teknisk och konstnärlig briljans i skönaste musikaliska förening. Tillsammans bär dessa gåvor rik frukt i form av egna sånger som förmedlar hopp och tro till sin samtid.”

 

www.dynamicvocal.com

stipendiat_00-340x225.jpg
2008: Maria Gustin Bergström

”Djupt rotad i svensk musiktradition visar Maria Gustin Bergström att hon besitter det som i alla tider varit erkända psalmförfattares signum – förmågan att med helighet som fokus, trovärdigt förmedla människors glädje, förtröstan och längtan efter Gud.”

 

www.mariagustinbergstrom.se

stipendiat_00-340x225.jpg
2007: Michael Jeff Johnson

”Som musiker personifierar Michael Johnson begreppet hållbar utveckling, ständigt ett snäpp vassare för var gång han levererar. Dessutom har han antagit en textförfattares svåraste utmaning, att skriva trovärdigt om tro och göra det på svenska. Michael gör det med imponerande resultat.”

 

www.michaeljohnson.se

stipendiat_00-340x225.jpg
2006: Evelina Gard

”Gediget hantverk med briljanta melodier och frimodiga texter.”

 

www.evelinagard.se

stipendiat_00-340x225.jpg
2005: Joel Berggren

”Med en djup inlevelse och med stor musikalisk skärpa tolkas musik i olika genrer. Musikens innersta kraft blir tydliggjord och levande på ett sätt som inte lämnar någon lyssnare oberörd.”

 

www.myspace.com/joelberggren

stipendiat_00-340x225.jpg
2004: Erik Tilling

”För ett musikskapande som med både känsla och teknisk briljans för samman traditionella och moderna toner och för ett musikaliskt tilltal som träffar där det känns som allra mest – i hjärtat.”

 

www.eriktilling.com

stipendiat_00-340x225.jpg
2003: Isabelle ’Belle’ Arnfjell

”En målmedveten satsning och en stor begåvning. En röst med både nerv och bärighet. Vi vill med detta stipendium ge en uppmuntran till framtida satsning.”

 

www.bellemusic.nu

stipendiat_00-340x225.jpg
2002: Sofia & Hanna Corneskog

”Barnmusiken är minst lika viktig som all annan musik. Sofia & Hanna Corneskog får stipendiet för att de lyfter fram barnmusiken i kyrkan. De gör ett försök att skapa musik som är ’ösig och ny’ men med texter som från ett barns nivå kan beskriva känslor och tankar utifrån en kristen tro.”

 

stipendiat_00-340x225.jpg
2001: Jon Peterson

”Jon är djärv i sitt skapande. Texterna är vardagsnära och kommunicerande. Melodierna är varierade och medryckande. Dessutom är han ambitiös.”

 

stipendiat_00-340x225.jpg
2000: Samuel Ljungblahd

”En nyskapare inom kristen musik med ett tonspråk helt i tiden. Hans sätt att framföra sin musik är övertygande och av högsta kvalitet.”

 

www.samuelljungblahd.com

stipendiat_00-340x225.jpg
1999: Rebecca Malmborg

”Ett skönt språk, poetiskt och med innerlighet - utan klyschor. Hon vågar pröva sig fram med ett modernt tonspråk. Texter och musik känns som en helhet.”

 

www.awgospel.com

bottom of page